Cloud Virtual Machines

Οι Cloud servers  της Greece telecom αποτελούνται από αυτόνομους virtual servers σε περιβάλλον Windows ή Linux οι οποίοι τρέχουν σε Dedicated servers στα ιδιόκτητα Data Center της εταιρίας μας. Οι Dedicated servers μας, φροντίζουν συνεχώς για την ορθή διαχείριση και κατανομή των κοινόχρηστων πόρων (shared resources) του συστήματος RAM, CPU και Storage σε κάθε Cloud VPS, πετυχαίνοντας την πλήρη αξιοποίησή τους βάσει των διαμορφούμενων αναγκών του κάθε χρήστη.

Τα συγκεκριμένα Virtual Machines προορίζονται για όλους αυτούς που επιθυμούν ένα server με root access και οι ανάγκες τους δεν δικαιολογούν την προμήθεια ενός Dedicated Server.. Είναι ο πλέον ενδεδειγμένος και οικονομικότερος τρόπος για την είσοδο σας στο Cloud Computing, Η Greece Telecom  μπορεί να να παρέχει μοναδικές επιδόσεις, σταθερότητα και 99,9% uptime σε όλο το εύρος των υπηρεσιών της, επιλέγοντας Enterprise Class εξοπλισμό της Dell, HP και Cisco. 

Η υποδομή του Cloud αποτελείται από μια συστοιχία bare metal servers, δικτυακών συσκευών, αποθηκευτικών μέσων storages, διασυνδεμένα σε διάταξη High Availability. 

Σε περίπτωση δυσλειτουργίας ενός server, αναλαμβάνουν - μέσω μιας πλήρως αυτοματοποιημένης διαδικασίας - οι υπόλοιποι να καλύψουν τους απαιτούμενους πόρους. Ταυτόχρονα ο κάτοχος ενός Cloud server απολαμβάνει μέγιστη ευελιξία, έχοντας την δυνατότητα να αυξομειώσει τους πόρους που χρειάζεται άμεσα όπως πχ.με προσθήκη CPU cores, προσθήκη έξτρα δίσκου ή προσθήκη RAM.

Cloud Storage

Η αποθήκευση, φύλαξη και διαμοιρασμός δεδομένων και εταιρικών αρχείων αποτελεί παράγοντα ζωτικής σημασίας για κάθε σύγχρονη επιχείρηση. Η Greece Telecom προσφέρει υπηρεσίες αποθήκευσης και διαμοιρασμού αρχείων στο Cloud της, δίνοντας την δυνατότητα πρόσβασής τους από διαφορετικούς υπολογιστές, tablets, smartphones και γενικά δικτυακές συσκευές.

Η Greece Telecom προχωράει την υπηρεσία Cloud Storage σε Business level, έχοντας την δυνατότητα να παρέχει Enterprise Class υπηρεσίες storage, με εγγυημένη ασφάλεια δεδομένων και παραμετροποιήσιμο Cloud Backup που χτίζεται με βάση τις ανάγκες του κάθε συνεργάτη.

Cloud Streaming

Έχοντας ως δεδομένο και στόχο την ανάπτυξη και παροχή λύσεων ακόμη και στις πιο εξειδικευμένες απαιτήσεις των συνεργατών μας, έχουμε αναπτύξει εμπειρία μετάδοσης ήχου και εικόνας στο internet. Παρέχοντας εξειδικευμένη παραμετροποίηση ανάλογα με τον τύπο της υπηρεσίας (μόνο ήχος ή εικόνα και ήχος), μπορούμε και καλύπτουμε κάθε πιθανή ανάγκη, ανεξάρτητα από τον φόρτο και την ποιότητα που μπορεί να απαιτηθεί κάθε φορά.

Η Greece Telecom μπορεί να παρέχει άμεσες και ολοκληρωμένες λύσεις στις παρακάτω υπηρεσίες:

 • Web Radio – Ραδιοφωνική μετάδοση/αναμετάδοση
 • Video on demand – Μετάδοση βίντεο κατ’ απαίτηση
 • Web TV – Τηλεοπτική μετάδοση/αναμετάδοση
 • Video live streaming – Ζωντανή μετάδοση εικόνας και ήχου
 • Audio on demand – Μετάδοση ήχου κατ’ απαίτηση
 • Audio live streaming – Ζωντανή μετάδοση ήχου
 • E–learning – Τηλεκπαίδευση, Εικονικό σχολείο, Σεμινάρια
 • Telemedicine – Τηλεϊατρική
 • Teleconference / Web conferencing – Τηλεδιάσκεψη οργανισμών, ιδιωτικών και δημοσίων φορέων
 • Live webinars / Teleseminars – Online κάλυψη συνεδρίων, σεμιναρίων, εκθέσεων και events
 • IP CCTV – Απομακρυσμένη εποπτεία κλειστού τηλεοπτικού κυκλώματος online Advertising– Διαφήμιση προϊόντων, υπηρεσιών, εταιριών και e-shop

Η ευελιξία που μας παρέχει ο ιδιόκτητος Enterprise class εξοπλισμός μας και η υψηλή τεχνογνωσία μας, σε συνδυασμό με την υποδομή του cloud computing, εγγυώνται την απρόσκοπτη λειτουργία κάθε υπηρεσίας, ακόμη και στις πιο απαιτητικές συνθήκες. 

Cloud Monitoring

Το cloud monitoring είναι μια υπηρεσία μεσω της οποίας ελέγχετε και ενημερώνεστε για οποιαδήποτε δυσλειτουργία του εξοπλισμού σας ή της υπηρεσίας σας. Ταυτόχρονα οι πιστοποιημένοι μηχανικοί της Greece Telecom, λαμβάνουν γνώση σε πραγματικό χρόνο και ανάλογα με τη σοβαρότητα του συμβάντος, σας ενημερώνουν ή επεμβαίνουν προς επίλυσή του.

Η υπηρεσία Cloud Monitoring είναι πλήρως παραμετροποιήσιμη στις ανάγκες του πελάτη.

Cloud Firewall

Με αυτή την υπηρεσία, η Greece Telecom σας δίνει η δυνατότητα για δημιουργία custom firewall rule set πίσω από τον hardware εξοπλισμό σας. Αποτέλεσμα αυτής της υπηρεσίας, είναι η πλήρης αποφόρτωση των software firewalls των μηχανημάτων, καθώς και η μέγιστη ασφάλεια αυτών.

Disaster Recovery

Πολλές εταιρείες, ακόμη και σήμερα, δεν έχουν επαρκές πλάνο Disaster Recover (DR) για τις IT υποδομές τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το disaster recovery θεωρείται υπερβολικά ακριβή, πολύπλοκη και αναξιόπιστη υπηρεσία για να καλύψει όλο το εύρος των εφαρμογών μιας επιχείρησης, περιορίζοντας έτσι την εφαρμογή της μόνο στις Mission Critical υπηρεσίες.

Το disaster recovery της Greece Telecom είναι μια υψηλών προδιαγραφών υπηρεσία ασφάλειας που προστατεύει τα DATA σας από κάθε είδους καταστροφή.